Jorian van Oel

  • Specialist in letselschade- en slachtofferzaken
  • LSA-keurmerk
  • Snel en informeel contact

Ik ben opgegroeid in de Hoeksche Waard, een gemeente zo'n 40 kilometer onder Rotterdam. Toen ik mocht gaan studeren, wist ik niet hoe snel ik naar de grote stad moest verhuizen. Daar heb ik een aantal jaar met veel plezier gewoond. Na de bachelor Rechtsgeleerdheid besloot ik de master Aansprakelijkheid & Verzekering te gaan volgen. Ik koos dus direct een specialistische richting. Die schoen past mij goed; ik definieer mijzelf dan ook meer als een specialist dan een generalist.

De vervolgstap in 2015 was dan ook een logische: werken bij SAP Letselschade Advocaten in Amersfoort. Bij dit kantoor kon ik mij in de praktijk verder specialiseren in letselschade en specifiek in de bijstand aan slachtoffers. Ik haal er veel voldoening uit om een slachtoffer te helpen om zijn of haar leven weer op de rit te krijgen. Soms kan dat in goed overleg met een verzekeraar, maar soms is daar een juridisch gevecht voor nodig. Daar ligt mijn kracht.

Met zes jaar werkervaring en de Grotius specialisatieopleiding op zak, was het tijd voor mijn eigen koers. Naast dat ik in 2021 met mijn vriendin een huis kocht in Leusden, richtte ik in dat jaar Solvit Letselschade Advocaten op. Ik behandel nog steeds uitsluitend letselschadezaken voor slachtoffers, maar de aanpak is wel veranderd. Het pak is de deur uit en cliënten en ik tutoyeren elkaar doorgaans. Ook kunnen cliënten mij makkelijk en snel bereiken; snel duidelijkheid krijgen in een moeilijke periode is immers belangrijk. Het doel is altijd om zo snel mogelijk de gewenste oplossingen te bereiken, zo nodig via een gerechtelijke procedure.

In het rechtsgebiedenregister van de Orde van Advocaten sta ik geregistreerd op de rechtsgebieden letselschaderecht en slachtofferrecht. Op grond van deze registratie ben ik verplicht om elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen op ieder rechtsgebied.