Wat-moet-ik-doen-na-een-ongeval-1-1024×684

Wat moet ik doen na een ongeval?

Dagelijks gebeuren veel verschillende soorten ongevallen. Denk aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of struikelen over een uitstekend voorwerp. Indien u hierdoor letsel oploopt, komt er veel op u af. In dit artikel leest u wat u onder meer moet doen na een ongeval.

Wat u moet doen na een ongeval hangt af van de toedracht

Veel voorkomende ongevallen zijn:

  • Ongelukken met dieren
  • RSI
  • Beknelling
  • Snijden
  • Voertuigongevallen
  • Whiplash
  • Tegen dingen oplopen
  • Vallende voorwerpen
  • Van hoogte vallen

Per ongeval kan het verschillend zijn wat je moet doen en wie je moet inschakelen. Twee adviezen zijn echter vaak van toepassing: het inschakelen van medische en juridische hulp.

Medische hulp

Het eerste waar u aan moet denken om te doen na een ongeval is om indien nodig medische hulp in te schakelen. U of een ander kan 112 bellen voor hulp. Dan kan bijvoorbeeld een ambulance en/of politie worden gestuurd. Indien er bijvoorbeeld een verkeersongeval heeft plaatsgevonden en er komt politie ter plaatse, kan een proces-verbaal worden opgemaakt. Daarin komen de gegevens van betrokkenen te staan en een omschrijving van wat er is gebeurd.

Mogelijk kunt u zich nog zelfstandig (laten) vervoeren. Bij letsel is het verstandig uw huisarts te raadplegen. Uw huisarts kan u adviseren, pijnstilling voorschrijven en u eventueel doorverwijzen naar een specialist. De specialist kan onder meer een MRI- of CT-scan maken om vast te stellen of u bijvoorbeeld een breuk heeft opgelopen.

Juridische hulp

Verder is het verstandig vroegtijdig juridische hulp in te schakelen na een ongeval met letsel tot gevolg. Er komt veel op u af na een ongeval. Wellicht bent u arbeidsongeschikt, moet u veel kosten maken en vraagt de verzekeraar veel van u. Het is dan fijn als dit van u uit handen wordt genomen. Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval, moet uw schade worden vergoed. In dat geval moeten ook de advocaatkosten worden vergoed. U hoeft zich dan dus geen zorgen te maken over de kosten.

Bekijk hier het filmpje van de Vereniging voor Letselschade Advocaten over wat u moet doen na een ongeval.

Wij zorgen dat u de benodigde hulp krijgt. Ook zorgen wij ervoor dat u de maximale vergoeding krijgt. Simpelweg omdat u hier recht op heeft. Hier leest u over de stappen in een letselschadezaak. Neem kosteloos contact met ons op via 033-3037947 of info@solvitadvocatuur.nl. Wij leggen u graag uit welke stappen er verder ondernomen moeten worden.