AdobeStock_632217297 (1)

Verkeersongeval

Eén moment van onoplettendheid heeft soms grote gevolgen. Dat geldt zeker in het verkeer. Zo kan iemand een fietser over het hoofd zien of een file te laat opmerken. Voetgangers en fietsers worden extra beschermd door de wet. Verder is de aansprakelijkheid bij een botsing tussen auto’s vaak eenvoudig vast te stellen. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden om uw schade vergoed te krijgen als u bij een verkeersongeval betrokken bent geweest.

Voetgangers en fietsers  worden ook wel ‘zwakke’ verkeersdeelnemers genoemd, omdat zij kwetsbaar zijn in het verkeer. Zij worden daarom extra goed door de wet beschermd. Als u als ‘zwakke’ verkeersdeelnemer door een auto of een ander motorvoertuig bent aangereden, dan heeft u eigenlijk altijd recht op een schadevergoeding. U hoeft namelijk alleen te bewijzen dat het ongeval op de openbare weg heeft plaatsgevonden en dat het motorvoertuig daarbij betrokken is geweest. Het is  ook mogelijk dat u recht heeft op een schadevergoeding als u met een andere ‘zwakke verkeersdeelnemer’ in botsing bent gekomen.

Als er eenmaal recht bestaat op een schadevergoeding, dan kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor uw volledige schade. Hier leest u meer over welke schade u precies vergoed kunt krijgen.

AdobeStock_624023688 (1)

U kunt ook als bestuurder van scooter, een motor of een auto recht hebben op schadevergoeding.  Het gaat dan vaak om een zogenaamde ‘achteropaanrijding’, waarbij u van achteren bent aangereden. In dat geval is de ander eigenlijk altijd aansprakelijk. Het is ook mogelijk dat het ongeluk door een andere verkeersfout is veroorzaakt. Zo kan iemand u bijvoorbeeld geen voorrang hebben gegeven of te hard hebben gereden. Wij bekijken altijd de mogelijkheden om de aansprakelijkheid vast te laten stellen.

U kunt ook als passagier bij een verkeersongeval betrokken zijn geraakt. U kunt er dan vaak niets aan doen dat het verkeersongeval is gebeurd. Verzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt over de vergoeding van de schade van zogenaamde ‘schuldeloze derden’. De verzekeraar van één van de betrokken voertuigen moet u dan een schadevergoeding betalen.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem daarvoor kosteloos contact met ons op.

_ROD2538

Wat is úw verhaal?

Wij staan voor u klaar

U kunt direct contact met ons opnemen.
Bel of WhatsApp ons op 033 303 79 47.