AdobeStock_248585704-min

Schadevergoeding

Staat de aansprakelijkheid van bijvoorbeeld een automobilist of een werkgever eenmaal vast? Dan heeft u recht op de vergoeding van uw schade. Maar waar heeft u precies recht op? Vaak heeft u recht op veel meer dan u denkt. Op deze pagina leest u voor welke schade u een vergoeding kunt krijgen.

Om een schadevergoeding te kunnen krijgen, moet dus eerst de aansprakelijkheid van een ander vast komen staan. Zo kan iemand bijvoorbeeld aansprakelijk zijn voor een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische fout of een andere oorzaak van uw letsel.  Soms wordt de aansprakelijkheid direct erkend, maar soms ontstaat hierover een (langdurige) discussie. Daarom is het belangrijk om een gespecialiseerd advocaat zo snel mogelijk een aansprakelijkstelling te laten versturen.

U heeft recht op vergoeding van uw vermogensschade en ander nadeel. De vermogensschade noemen wij ook wel materiële schade. Voorbeelden van materiële schade zijn inkomensverlies en gemaakte medische kosten. Ander nadeel is de zogenaamde immateriële schade. Het gaat dan om het leed en het verdriet dat door een ongeval is ontstaan. Deze schade moet ook worden vergoed door de aansprakelijke partij.

AdobeStock_602816766 (1) (1)

Materiële schade

U heeft recht op volledige vergoeding van uw materiële schade. U kunt hierbij denken aan de volgende schadeposten:

  • Inkomensverlies (ook wel verlies aan verdienvermogen genoemd);
  • kosten voor huishoudelijke hulp;
  • kosten voor onderhoud van de woning (ook wel verlies aan zelfwerkzaamheid genoemd);
  • gemaakte (medische) kosten;
  • kosten van rechtsbijstand.

Er zijn nog vele andere soorten schade te bedenken. Wij vertellen u daar graag meer over.

Immateriële schade

Heeft u lichamelijk of geestelijk letsel opgelopen? Dan heeft u recht op vergoeding van uw immateriële schade. Deze vergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. De laatste jaren is er veel kritiek op de lage vergoedingen die in Nederland worden toegekend. Wij gaan voor een zo hoog mogelijke vergoeding, simpelweg omdat u daar recht op heeft.

_ROD2538

Wat is úw verhaal?

Wij staan voor u klaar

U kunt direct contact met ons opnemen.
Bel of WhatsApp ons op 033 303 79 47.