AdobeStock_258763775 (1)

Medische fout

Ieder mens maakt wel eens een fout. Artsen zijn geen uitzondering. Een fout van een arts heeft vaak grotere gevolgen dan fouten van anderen. Hun beslissingen hebben namelijk invloed op de gezondheid van mensen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld te laat een diagnose stellen, voor de verkeerde behandeling kiezen of een fout maken tijdens een operatie. Bij het vermoeden van een medische fout laten wij ons adviseren door een medisch adviseur. Als blijkt dat een medische fout is gemaakt, dan stellen wij de behandelaar namens u aansprakelijk.

Het gebeurt regelmatig dat een behandelaar een onjuiste diagnose stelt of de juiste diagnose te laat stelt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat uw huisarts uw gezondheidsklachten niet voldoende serieus heeft genomen en dat hij of zij u daardoor te laat naar een specialistische behandelaar heeft doorverwezen. De behandeling van een medische aandoening kan op die manier onnodig zijn vertraagd. Wij spreken dan van een doctors’ delay. Een doctors’ delay kan grote gevolgen hebben, doordat u niet op tijd bent behandeld. De behandelaar is aansprakelijk voor die gevolgen.

Het is niet altijd gemakkelijk vast te stellen welke gevolgen de vertraagde behandeling precies heeft gehad. Ook voorafgaand aan de medische fout was immers al sprake van gezondheidsklachten. Vaak zal een medisch deskundigenonderzoek duidelijkheid moeten verschaffen over de gevolgen.

AdobeStock_175958704-min

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u wél op tijd de juiste diagnose heeft gekregen, maar dat er daarna iets verkeerd is gegaan tijdens het medisch behandeltraject. Zo is het mogelijk dat een medisch behandelaar voor een verkeerde behandeling heeft gekozen. Het gevolg daarvan kan zijn dat het optimale behandelresultaat niet wordt bereikt.

Zelfs als op tijd een diagnose heeft gekregen en de medisch behandelaar de juiste  behandeling heeft gekozen, dan kan nog steeds een medische fout worden gemaakt. Hierbij moet u denken aan fouten van verpleegkundig personeel of een fout tijdens een operatie. Zo is het mogelijk dat tijdens een operatie niet het juiste protocol is gevolgd. In extreme gevallen kan het zo zijn dat operatiemateriaal in uw lichaam is achtergebleven of dat u aan het verkeerde lichaamsdeel bent geopereerd.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem daarvoor kosteloos contact met ons op.

_ROD2538

Wat is úw verhaal?

Wij staan voor u klaar

U kunt direct contact met ons opnemen.
Bel of WhatsApp ons op 033 303 79 47.