AdobeStock_82696434 (1)

Andere oorzaak

Het kan zijn dat uw letsel een andere oorzaak heeft dan een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout. Andere veel voorkomende oorzaken zijn letsel door dieren, gebrekkige wegen en mishandelingen. Hieronder lichten wij verschillende oorzaken nader toe. Twijfelt u toch nog of u bij ons terecht kunt? Neem dan contact op met ons, zodat wij u vrijblijvend kunnen laten weten of wij iets voor u kunnen betekenen.

In de wet wordt een fout van een ander ook wel een ‘onrechtmatige daad’ genoemd. Eigenlijk alle fouten die u zich maar kunt bedenken vallen onder het begrip ‘onrechtmatige daad’. Zo kan iemand u letsel toebrengen tijdens het sporten of wordt letsel veroorzaakt door onvoldoende instructies of waarschuwingen te geven. Denk aan de situatie dat u uitglijdt over een natte vloer in een supermarkt, zonder dat daarvoor is gewaarschuwd. De supermarkt kan dan aansprakelijk worden gesteld voor de schade die door de onrechtmatige daad is veroorzaakt. Hier leest u meer over de schade die u vergoed kunt krijgen.

Bent u slachtoffer van een geweldsmisdrijf of een zedendelict? Ook dan is sprake van een onrechtmatige daad. Mogelijk volgt er een strafprocedure waarin de verdachte wordt vervolgd. U kunt zich in deze procedure ‘voegen’ als benadeelde partij. Dit betekent dat u uw verhaal aan de rechter kunt doen en mogelijk een schadevergoeding van de verdachte kunt krijgen. Wij kunnen u kosteloos bijstaan in deze procedure.

AdobeStock_45833898 (1)

Het komt helaas steeds vaker voor dat dieren – zoals honden en paarden – letsel veroorzaken vanwege hun soms onvoorspelbare gedrag. De eigenaar van het dier is altijd verantwoordelijk voor het gedrag van het dier. Het is dan ook mogelijk om de eigenaar van het dier aansprakelijk te stellen, als u letsel heeft opgelopen door het dier. Dit is ook mogelijk als de eigenaar daar zelf niets aan kan doen. Wij noemen dat ook wel risicoaansprakelijkheid, omdat het hebben van een dier nu eenmaal risico’s met zich brengt. De eigenaar van het dier moet die risico’s dragen.

De eigenaar van een dier is dus verantwoordelijk voor het gedrag van een dier. Er zijn ook nog andere vormen van risicoaansprakelijkheid. Zo is een werkgever verantwoordelijk voor fouten van werknemers, bijvoorbeeld op een kinderopvang of een school. Verder is de eigenaar van een bepaalde zaak, een gebouw of een terrein verantwoordelijk voor de veiligheid daarvan. Als u bijvoorbeeld letsel oploopt door een gebrekkige weg, kan de gemeente daarvoor aansprakelijk zijn. Als de aansprakelijkheid wordt erkend, dan moet uw volledige schade als gevolg daarvan worden vergoed.

_ROD2538

Wat is úw verhaal?

Wij staan voor u klaar

U kunt direct contact met ons opnemen.
Bel of WhatsApp ons op 033 303 79 47.