_ROD2322

Advies & Second opinion

Heeft u alleen behoefte aan een advies of wilt u uw lopende letselschadezaak door ons laten beoordelen? Ook dan kunt u als benadeelde én als jurist bij Solvit Letselschade Advocaten terecht.  Hieronder leggen wij uit waarmee wij u kunnen helpen.

Mogelijk weigert de tegenpartij om de aansprakelijkheid te erkennen of om uw schade te vergoeden. Een goed onderbouwd juridisch advies van een letselschadeadvocaat kan er dan voor zorgen dat de tegenpartij tóch overstag gaat. Als de tegenpartij niet toegeeft en als u twijfelt of u naar de rechter moet stappen, dan is het fijn om te weten wat uw kansen zijn. Wij kunnen u daarover adviseren, of u nu benadeelde bent of als jurist een benadeelde bijstaat.

Bent u benadeelde en wordt u al bijgestaan door een jurist, maar wilt u toch een (proces)advies? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij doen dat meestal in goed overleg met uw jurist.

Bent u benadeelde en twijfelt u of er wel de juiste stappen worden ondernomen in uw lopende letselschadezaak? Wij kunnen uw zaak kosteloos beoordelen en u van advies voorzien. Als wij bijvoorbeeld wél voldoende kans van slagen zien of als wij vinden dat het anders moet, dan kunnen wij uw zaak overnemen. Wij regelen de overname van het dossier van uw huidige belangenbehartiger, zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Weten waar u aan toe bent

Ons stappenplan

1

Informatie en advies

Wij adviseren u graag telefonisch of u uw letselschade op iemand kan verhalen. Als daar mogelijkheden voor bestaan, kunnen wij u bijstaan in de gehele zaak.

2

Aansprakelijk stellen

Namens u stellen wij de veroorzaker(s) van uw schade aansprakelijk. Vaak is dit een verzekeraar.

3

Schaderegeling

Als de aansprakelijkheid door een verzekeraar wordt erkend, zal de ‘schaderegeling’ worden opgestart. Dit betekent dat wij uw behoeften, medische situatie en schade nader in kaart brengen. Zolang u nog herstellende bent, zal uw schade tussentijds door de verzekeraar worden vergoed via zogenoemde voorschotten. Waar nodig wordt directe hulp voor u geregeld.

4

Medisch traject

Wanneer mogelijk zal uw ‘medische eindsituatie’ worden vastgesteld. Hiervan is sprake als u hersteld bent of uw situatie niet verder zal verbeteren. Deze situatie wordt vaak door een medisch deskundige vastgesteld. Wanneer sprake is van een medische eindsituatie is afhankelijk van het letsel dat u hebt opgelopen en de wijze waarop u herstelt. Voordat daarvan sprake is, wordt met medische informatie en medisch adviezen uw voorlopige situatie in kaart gebracht.

5

Overeenkomst

Als de medische eindsituatie is vastgesteld, kan een definitieve schadeberekening worden gemaakt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met uw schade en behoeften in de toekomst. De afspraken over de definitieve schadeberekening worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, die samen met de verzekeraar wordt gesloten.

_ROD2538

Wat is úw verhaal?

Wij staan voor u klaar

U kunt direct contact met ons opnemen.
Bel of WhatsApp ons op 033 303 79 47.